Νηστεύεις και ξέμεινες από επιλογές; 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει καλαμάρι με ελαιόλαδο Ελιοχώρι και πουρέ από παντζάρι που θα φτάσει την απόλαυση στα ύψη! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και στη συνέχεια τα πιέζουμε καλά με χαρτί για να αποβάλουν όλη τους την υγρασία.
Τα κόβουμε στη μέση και ξεκινάμε με το μαχαίρι να χαράζουμε δημιουργώντας μικρά κυβάκια στο δέρμα.
Στη συνέχεια μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε το μαϊντανό, τα 5 φύλλα δυόσμου, τον σκόρδο και το αλάτι.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα πουρέ από μαϊντανό.
Έπειτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει το τηγάνι τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά) - Το καλαμάρι θα μαζέψει δημιουργώντας ένα κύλινδρο λόγο του χαράγματος που έχουμε κάνει. Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του μαϊντανού και ανακατεύουμε.
Σε μπλέντερ χειρός χτυπάμε το παντζάρι, την ταχίνι, τον χυμό λάιμ και 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Στο κάτω μέρος ενός πιάτου απλώνουμε όμορφα τον πουρέ παντζαριού και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα καλαμαράκια.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και στη συνέχεια τα πιέζουμε καλά με χαρτί για να αποβάλουν όλη τους την υγρασία.
Τα κόβουμε στη μέση και ξεκινάμε με το μαχαίρι να χαράζουμε δημιουργώντας μικρά κυβάκια στο δέρμα.
Στη συνέχεια μαρινάρουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Στο μπλέντερ προσθέτουμε το μαϊντανό, τα 5 φύλλα δυόσμου, τον σκόρδο και το αλάτι.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να έχουμε ένα πουρέ από μαϊντανό.
Έπειτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει το τηγάνι τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά) - Το καλαμάρι θα μαζέψει δημιουργώντας ένα κύλινδρο λόγο του χαράγματος που έχουμε κάνει. Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του μαϊντανού και ανακατεύουμε.
Σε μπλέντερ χειρός χτυπάμε το παντζάρι, την ταχίνι, τον χυμό λάιμ και 3 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Στο κάτω μέρος ενός πιάτου απλώνουμε όμορφα τον πουρέ παντζαριού και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα καλαμαράκια.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!