CategoryDifficultyBeginner

Το Καλοκαίρι έφτασε για τα καλά και ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει μια άκρως καλοκαιρινή δροσερή συνταγή που υπόσχεται να σε…εντυπωσιάσει!
👉🏻 Καλαμάρι με TABASCO® Sweet & Spicy Sauce 😉 Ένα νέο προϊόν στην οικογένεια TABASCO® που σίγουρα θα λατρέψετε! 🔥
Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time14 minsTotal Time24 mins

ΥΛΙΚΑ
 6 μικρά καλαμαράκια
 2 ελαιόλαδο
 20 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Χυμό από 1 λάιμ
 1 TABASCO® Sweet & Spicy Sauce
 1 σταφίδες
 1 βούτυρο καρύδας
Για γαρνιτούρα:
 Σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι και έπειτα το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σαν spaghetti.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

3

Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

4

Προσθέτουμε το καλαμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

5

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε.

6

Τέλος, προσθέτουμε το TABASCO® Sweet & Spicy Sauce, το λάιμ, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 6 μικρά καλαμαράκια
 2 ελαιόλαδο
 20 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Χυμό από 1 λάιμ
 1 TABASCO® Sweet & Spicy Sauce
 1 σταφίδες
 1 βούτυρο καρύδας
Για γαρνιτούρα:
 Σχοινόπρασο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το καλαμάρι και έπειτα το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σαν spaghetti.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

3

Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

4

Προσθέτουμε το καλαμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά.

5

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον βούτυρο καρύδας και ανακατεύουμε.

6

Τέλος, προσθέτουμε το TABASCO® Sweet & Spicy Sauce, το λάιμ, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

7

Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Καλαμάρι με TABASCO® Sweet & Spicy Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 13 times, 1 visits today)