Καραμελωμένες μπανάνες με παγωτό και μέλι Τζιβέρτι! Το απόλυτο καλοκαιρινό dessert που θα θέλεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος έτσι ώστε να έχουμε 4 μακρόστενα κομμάτια από την κάθε μια.
Έπειτα, προσθέτουμε τις μπανάνες στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις καραμελώσουν οι μπανάνες, προσθέτουμε το κονιάκ, ανάβουμε φωτιά φλαμπέ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στη μέση του πιάτου με μέλι, ένα scoop παγωτό βανίλια και από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας.
Ingredients
Directions
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τις μπανάνες στη μέση και στη συνέχεια κατά μήκος έτσι ώστε να έχουμε 4 μακρόστενα κομμάτια από την κάθε μια.
Έπειτα, προσθέτουμε τις μπανάνες στο τηγάνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις καραμελώσουν οι μπανάνες, προσθέτουμε το κονιάκ, ανάβουμε φωτιά φλαμπέ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στη μέση του πιάτου με μέλι, ένα scoop παγωτό βανίλια και από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα καραμέλας.