CategoryDifficultyBeginner

Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, σου δείχνει πως να κάνεις τις κοτομπουκιές σου να αποκτήσουν ενδιαφέρον με TABASCO® Sriracha Sauce 🌶 Γιατί το γρήγορο πιάτο, θέλει και λίγο fun 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time15 minsCook Time40 minsTotal Time55 mins

ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα, χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μπουκιές
 1 φλιτζάνι αλεσμένη φρυγανιά
 1 κ.σ. αλεύρι
 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
 Αλάτι και πιπέρι
Για τη γλυκιά πικάντικη σάλτσα μελιού:
 60 γρ. νερό
 1 κ.σ. corn flour
 ¼ κ.γ. πάπρικα
  κ.γ. αλάτι
  κ.γ. πιπέρι
 60 γρ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 60 γρ. μέλι
 4 κ.γ. σάλτσα ΤΑΒASCO SRIRACHA
 30 γρ. αλατισμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

2

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το Tabasco. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα corn flour, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό ακόμα.

3

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για το κοτόπουλο:
4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με μπόλικο ελαιόλαδο.

5

Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε την αλεσμένη φρυγανιά, το αλεύρι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το βυθίζουμε μέσα στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά. Τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί.

7

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ελαφρά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

8

Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα, χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μπουκιές
 1 φλιτζάνι αλεσμένη φρυγανιά
 1 κ.σ. αλεύρι
 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
 ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
 Αλάτι και πιπέρι
Για τη γλυκιά πικάντικη σάλτσα μελιού:
 60 γρ. νερό
 1 κ.σ. corn flour
 ¼ κ.γ. πάπρικα
  κ.γ. αλάτι
  κ.γ. πιπέρι
 60 γρ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 60 γρ. μέλι
 4 κ.γ. σάλτσα ΤΑΒASCO SRIRACHA
 30 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα:
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

2

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το Tabasco. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα corn flour, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό ακόμα.

3

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.

Για το κοτόπουλο:
4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με μπόλικο ελαιόλαδο.

5

Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε την αλεσμένη φρυγανιά, το αλεύρι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το βυθίζουμε μέσα στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά. Τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί.

7

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ελαφρά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

8

Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!

Κοτομπουκιές στο φούρνο με TABASCO® Sriracha Sauce από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 89 times, 1 visits today)