Super νόστιμο κοτόπουλο σχάρας με Sacla πέστο βασιλικού από τον σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου 🍴 Αυτή η συνταγή θα σε πάει κυριολεκτικά...βόλτα στη Μεσόγειο! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Με το μαχαίρι μας κόβουμε το φιλέτο σε σχήμα πεταλούδας.
Τοποθετούμε το φιλέτο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και χτυπάμε με το πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φιλέτο.
Έπειτα, προσθέτουμε στο φιλέτο αλάτι και πιπέρι.
Σε σχαροτήγανο προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψάκι, απλώνουμε 2 κ.σ πέστο βασιλικού σε όλη την επιφάνεια, τοποθετούμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες από πάνω και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ρόκα, τα ντοματίνια, το υπόλοιπο πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τα φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο στην βάση του πιάτου και από πάνω την σαλάτα.
Ingredients
Directions
Με το μαχαίρι μας κόβουμε το φιλέτο σε σχήμα πεταλούδας.
Τοποθετούμε το φιλέτο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και χτυπάμε με το πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φιλέτο.
Έπειτα, προσθέτουμε στο φιλέτο αλάτι και πιπέρι.
Σε σχαροτήγανο προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψάκι, απλώνουμε 2 κ.σ πέστο βασιλικού σε όλη την επιφάνεια, τοποθετούμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες από πάνω και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ρόκα, τα ντοματίνια, το υπόλοιπο πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τα φύλλα βασιλικού.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο στην βάση του πιάτου και από πάνω την σαλάτα.