CategoryDifficultyBeginner

Super νόστιμο κοτόπουλο σχάρας με Sacla πέστο βασιλικού από τον σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου 🍴 Αυτή η συνταγή θα σε πάει κυριολεκτικά...βόλτα στη Μεσόγειο! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time6 minsCook Time12 minsTotal Time18 mins

ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. Sacla πέστο βασιλικού
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 μοτσαρέλα
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 5 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
 1 κ.σ. βαλσάμικο
 ½ αγγουράκι
 100 γρ. ρόκα
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με το μαχαίρι μας κόβουμε το φιλέτο σε σχήμα πεταλούδας.

2

Τοποθετούμε το φιλέτο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και χτυπάμε με το πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φιλέτο.

3

Έπειτα, προσθέτουμε στο φιλέτο αλάτι και πιπέρι.

4

Σε σχαροτήγανο προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

5

Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

6

Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψάκι, απλώνουμε 2 κ.σ πέστο βασιλικού σε όλη την επιφάνεια, τοποθετούμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες από πάνω και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

7

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ρόκα, τα ντοματίνια, το υπόλοιπο πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τα φύλλα βασιλικού.

8

Σερβίρουμε το κοτόπουλο στην βάση του πιάτου και από πάνω την σαλάτα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. Sacla πέστο βασιλικού
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 1 μοτσαρέλα
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 5 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
 6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
 1 κ.σ. βαλσάμικο
 ½ αγγουράκι
 100 γρ. ρόκα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με το μαχαίρι μας κόβουμε το φιλέτο σε σχήμα πεταλούδας.

2

Τοποθετούμε το φιλέτο ανάμεσα σε δύο μεμβράνες και χτυπάμε με το πλάστη μέχρι να έχουμε ένα πολύ λεπτό φιλέτο.

3

Έπειτα, προσθέτουμε στο φιλέτο αλάτι και πιπέρι.

4

Σε σχαροτήγανο προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

5

Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

6

Αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα ταψάκι, απλώνουμε 2 κ.σ πέστο βασιλικού σε όλη την επιφάνεια, τοποθετούμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες από πάνω και τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

7

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ρόκα, τα ντοματίνια, το υπόλοιπο πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τα φύλλα βασιλικού.

8

Σερβίρουμε το κοτόπουλο στην βάση του πιάτου και από πάνω την σαλάτα.

Κοτόπουλο σχάρας με Sacla πέστο βασιλικού από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 161 times, 1 visits today)