CategoryDifficultyBeginner

Το πιο εύκολο και γρήγορο κοτόπουλο σνίτσελ με ελαιόλαδο GAEA από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή με D&L μουστάρδα για συνοδευτικό! Σε έχει ήδη πολιορκήσει; Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
 Ασπράδια από 2 αυγά
 150 γρ. φρυγανιά
 1 κ.σ. ξηρό βασιλικό
 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 σκελίδα σκόρδο
 Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Μουστάρδα D&L για συνοδευτικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χαράζουμε το φιλέτο με ένα μαχαίρι και το ανοίγουμε ώστε να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Το χτυπάμε ελαφρά για να γίνει αρκετά λεπτό και το αλατοπιπερώνουμε.

2

Σ’ ένα μπολ, σπάμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά μαζί με τον βασιλικό, την ρίγανη και την παρμεζάνα.

4

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο. Ξεκινάμε το πανάρισμα του φιλέτου αρχικά με το αλεύρι ,στην συνέχεια με το ασπράδι και τέλος με την φρυγανιά

5

Μόλις ζεσταθεί το λάδι μας, αφαιρούμε το σκόρδο και τηγανίζουμε το φιλέτο. Το φιλέτο είναι έτοιμο μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα. (Χρόνος: 12 λεπτά)

6

Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

7

Σερβίρουμε μαζί με μουστάρδα D&L.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
 Ασπράδια από 2 αυγά
 150 γρ. φρυγανιά
 1 κ.σ. ξηρό βασιλικό
 1 κ.σ. ξηρή ρίγανη
 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 σκελίδα σκόρδο
 Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Μουστάρδα D&L για συνοδευτικό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χαράζουμε το φιλέτο με ένα μαχαίρι και το ανοίγουμε ώστε να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Το χτυπάμε ελαφρά για να γίνει αρκετά λεπτό και το αλατοπιπερώνουμε.

2

Σ’ ένα μπολ, σπάμε τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν.

3

Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά μαζί με τον βασιλικό, την ρίγανη και την παρμεζάνα.

4

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι μαζί με μια σκελίδα σκόρδο. Ξεκινάμε το πανάρισμα του φιλέτου αρχικά με το αλεύρι ,στην συνέχεια με το ασπράδι και τέλος με την φρυγανιά

5

Μόλις ζεσταθεί το λάδι μας, αφαιρούμε το σκόρδο και τηγανίζουμε το φιλέτο. Το φιλέτο είναι έτοιμο μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα. (Χρόνος: 12 λεπτά)

6

Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

7

Σερβίρουμε μαζί με μουστάρδα D&L.

Κοτόπουλο σνίτσελ με μεσογειακά αρωματικά, ελαιόλαδο GAEA και μουστάρδα D&L από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλλή
(Visited 156 times, 1 visits today)