CategoryDifficultyBeginner

Κριθαρότο με Divella Rosmarino και γαρίδες από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου! 🍤 Ελαφρύ, γρήγορο και σούπερ λαχταριστό! Με αυτή τη συνταγή τα lunch breaks σου θα αποκτήσουν...γεύση διαφορετική! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time14 minsCook Time20 minsTotal Time34 mins

ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. κριθαρότο Divella Rosmarino
 5 γαρίδες χωρίς κεφάλι
 50 γρ. καρότο
 50 γρ. σέλινο
 50 γρ. κρεμμύδι
 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  φλ. λευκό κρασί
 ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 1 κ.σ. βούτυρο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 60 γρ. κατσικίσιο τυρί
 1 κ.σ. ούζο
 Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Έπειτα, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το καρότο, το σέλινο, και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον τριμμένο σκόρδο. Ψήνουμε για 4 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το Divella Rosmarino, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

4

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και σιγά σιγά το ζωμό.

5

Στη συνέχεια, μόλις το κριθαράκι μας απορροφήσει το ζωμό, προσθέτουμε ξανά λίγο-λίγο από το ζωμό μέχρι να γίνει aldente.

6

Προσθέτουμε τον βούτυρο, το χυμό λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

7

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε σχήμα πεταλούδας.

8

Τις σοτάρουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με ούζο.

9

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

10

Βάζουμε το κριθαρότο μας σε ένα πιάτο, βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και προσθέτουμε κομμάτια από κατσικίσιο τυρί.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 120 γρ. κριθαρότο Divella Rosmarino
 5 γαρίδες χωρίς κεφάλι
 50 γρ. καρότο
 50 γρ. σέλινο
 50 γρ. κρεμμύδι
 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  φλ. λευκό κρασί
 ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 1 κ.σ. βούτυρο
 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 60 γρ. κατσικίσιο τυρί
 1 κ.σ. ούζο
 Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

2

Έπειτα, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το καρότο, το σέλινο, και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον τριμμένο σκόρδο. Ψήνουμε για 4 λεπτά.

3

Προσθέτουμε το Divella Rosmarino, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

4

Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και σιγά σιγά το ζωμό.

5

Στη συνέχεια, μόλις το κριθαράκι μας απορροφήσει το ζωμό, προσθέτουμε ξανά λίγο-λίγο από το ζωμό μέχρι να γίνει aldente.

6

Προσθέτουμε τον βούτυρο, το χυμό λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

7

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις κόβουμε σε σχήμα πεταλούδας.

8

Τις σοτάρουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με ούζο.

9

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.

10

Βάζουμε το κριθαρότο μας σε ένα πιάτο, βάζουμε από πάνω τις γαρίδες και προσθέτουμε κομμάτια από κατσικίσιο τυρί.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Κριθαρότο με Divella Rosmarino, γαρίδες και κατσικίσιο τυρί από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 951 times, 1 visits today)