CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου καλωσορίζει στην κουζίνα του Food Stories την αγαπημένη σεφ, food blogger και cookbook author Γαλάτεια Παμπορίδης! Μαζί δημιουργούν μια συνταγή όνειρο με La Molisana Farfalle Rigate Integrali, πουρέ καλαμποκιού και μανιτάρια παρασέρνοντας μας σε μια κατάσταση...ολικής απόλαυσης! 🍝 Ένα πιάτο που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time15 minsTotal Time23 mins

ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ:
 1 κονσέρβα καλαμπόκι
 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 100 γρ. νερό
 1 κ.σ. βούτυρο
Για τα ζυμαρικά:
 80 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
  λευκό κρεμμύδι
 2 μανιτάρια πλευρώτους (oyster)
 1 λευκό μανιτάρι (button)
 1 μανιτάρι κανθαρέλες (chanterelle) ή πορτομπέλο
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ σκελίδα σκόρδο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 20 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με τον πουρέ καλαμποκιού. Αρχικά ρίχνουμε σε μέτριο κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.

2

Σουρώνουμε τα υλικά και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε επίσης την μισή κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει πολτός.

3

Περνάμε τον πουρέ από σίτα και τον αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τα ζυμαρικά μας.

4

Σε μέτρια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά μέχρι να πετύχουμε το ιδανικό aldente ψήσιμο.

5

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα θα κόψουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τον σκόρδο σε λεπτές φέτες.

6

Μόλις κάψει καλά το λάδι σοτάρουμε για 2 λέπτα τα μανιτάρια, τον σκόρδο και το κρεμμύδι.

7

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το λευκό κρασί.

8

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα μαζί με 3-4 κ.σ. ζωμό από τα ζυμαρικά μας και σιγοβράζουμε.

9

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στην σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. πουρέ καλαμποκιού.

10

Μόλις απορροφήσουν τα ζυμαρικά μας την περισσότερη σάλτσα, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

11

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά.

12

Στον πάτο του πιάτου απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά πουρέ καλαμποκιού, από πάνω τα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανό και σερβίρουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ:
 1 κονσέρβα καλαμπόκι
 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 100 γρ. νερό
 1 κ.σ. βούτυρο
Για τα ζυμαρικά:
 80 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
  λευκό κρεμμύδι
 2 μανιτάρια πλευρώτους (oyster)
 1 λευκό μανιτάρι (button)
 1 μανιτάρι κανθαρέλες (chanterelle) ή πορτομπέλο
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ σκελίδα σκόρδο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 20 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε με τον πουρέ καλαμποκιού. Αρχικά ρίχνουμε σε μέτριο κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά.

2

Σουρώνουμε τα υλικά και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε επίσης την μισή κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει πολτός.

3

Περνάμε τον πουρέ από σίτα και τον αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τα ζυμαρικά μας.

4

Σε μέτρια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά μέχρι να πετύχουμε το ιδανικό aldente ψήσιμο.

5

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα θα κόψουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τον σκόρδο σε λεπτές φέτες.

6

Μόλις κάψει καλά το λάδι σοτάρουμε για 2 λέπτα τα μανιτάρια, τον σκόρδο και το κρεμμύδι.

7

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το λευκό κρασί.

8

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα μαζί με 3-4 κ.σ. ζωμό από τα ζυμαρικά μας και σιγοβράζουμε.

9

Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε στην σάλτσα, δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. πουρέ καλαμποκιού.

10

Μόλις απορροφήσουν τα ζυμαρικά μας την περισσότερη σάλτσα, προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

11

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά.

12

Στον πάτο του πιάτου απλώνουμε μια μεγάλη κουταλιά πουρέ καλαμποκιού, από πάνω τα ζυμαρικά, γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανό και σερβίρουμε!

La Molisana Farfalle Rigate Integrali με πουρέ καλαμποκιού και μανιτάρια από τους σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου και Γαλάτεια Παμπορίδης
(Visited 970 times, 1 visits today)