CategoryDifficultyBeginner

Πικάντικα ζυμαρικά λεμονιού με αρωματικό καλαμπόκι και Farfalle Rigate Integrali από Pasta La Molisana 🍝 Μια συνταγή της σεφ Αθηνάς Λοϊζίδης που παίρνει όσκαρ γεύσης ⭐ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. μακαρόνια Farfalle ολικής άλεσης La Molisana
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 ποτήρι καλαμπόκι
 120 γρ. baby corn
 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
 ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
 2 κ.σ. έτοιμο πέστο βασιλικού
 Λίγο μπούκοβο
 Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 Χυμός από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Έπειτα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το baby corn, το θυμάρι, το τσίλι, λίγο μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.

3

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το πέστο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

4

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. μακαρόνια Farfalle ολικής άλεσης La Molisana
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 ποτήρι καλαμπόκι
 120 γρ. baby corn
 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
 ¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
 2 κ.σ. έτοιμο πέστο βασιλικού
 Λίγο μπούκοβο
 Αλάτι και μαύρο πιπέρι
 Χυμός από ½ λεμόνι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Έπειτα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το baby corn, το θυμάρι, το τσίλι, λίγο μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.

3

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το πέστο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

4

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι.

La Molisana Farfalle Rigate Integrali με λεμόνι και αρωματικό καλαμπόκι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 96 times, 1 visits today)