Πικάντικα ζυμαρικά λεμονιού με αρωματικό καλαμπόκι και Farfalle Rigate Integrali από Pasta La Molisana 🍝 Μια συνταγή της σεφ Αθηνάς Λοϊζίδης που παίρνει όσκαρ γεύσης ⭐ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Έπειτα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το baby corn, το θυμάρι, το τσίλι, λίγο μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το πέστο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι.
Ingredients
Directions
Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Έπειτα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το baby corn, το θυμάρι, το τσίλι, λίγο μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα για 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το πέστο. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και θυμάρι.