Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει παρέα με την Χριστίνα Αργυρού La Molisana Fettuccine Integrali Beef ραγού και μαζί μας δίνουν την πιο νόστιμη ιδέα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Κόβουμε το βοδινό σε μέτριους κύβους. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτουμε το βοδινό και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφού είναι έτοιμο, το αφαιρούμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη, κανέλα, σκόρδο) και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε τα λαχανικά με την πάστα ντομάτας για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό, το βοδινό και καλύπτουμε το κρέας με νερό.
Μαγειρεύουμε για 3-4 ώρες μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό στη φωτιά. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8 λεπτά.
Σπάζουμε το κρέας με το πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. απο το κρέας μας σε ένα μέτριο τηγάνι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε τα ψημένα ζυμαρικά στο τηγάνι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις τα ζυμαρικά απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
Ingredients
Directions
Κόβουμε το βοδινό σε μέτριους κύβους. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι προσθέτουμε το βοδινό και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφού είναι έτοιμο, το αφαιρούμε σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά (θυμάρι, δάφνη, κανέλα, σκόρδο) και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη.
Μαγειρεύουμε τα λαχανικά με την πάστα ντομάτας για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, τον ζωμό, το βοδινό και καλύπτουμε το κρέας με νερό.
Μαγειρεύουμε για 3-4 ώρες μέχρι το κρέας να λιώνει με το πιρούνι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό στη φωτιά. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8 λεπτά.
Σπάζουμε το κρέας με το πιρούνι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. απο το κρέας μας σε ένα μέτριο τηγάνι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε τα ψημένα ζυμαρικά στο τηγάνι και βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά και μόλις τα ζυμαρικά απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.