CategoryDifficultyBeginner

Είσαι pasta lover; 🍝 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει μια ξεχωριστή μακαρονάδα με La Molisana Fettuccine Integrali, κάστανα και κρεμώδη σάλτσα κρασιού που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι σου ✨😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time7 minsCook Time13 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Fettuccine Integrali
 6 ψημένα κάστανα
 ½ κρεμμύδι λευκό
 ½ φλ. λευκό κρασί
 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
 60 γρ. cottage cheese
 3 φύλλα φασκόμηλο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 Κρέμα γάλακτος
 Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.

2

Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτριο τηγάνι με ελαιόλαδο, φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει (4 λεπτά).

3

Κόβουμε τα κάστανα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε την μισή ποσότητα κρασί.

5

Σιγά-σιγά ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε.

6

Μόλις δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε την κρέμα και τα ζυμαρικά.

7

Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε το cottage cheese, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Fettuccine Integrali
 6 ψημένα κάστανα
 ½ κρεμμύδι λευκό
 ½ φλ. λευκό κρασί
 60 γρ. βούτυρο ανάλατο
 60 γρ. cottage cheese
 3 φύλλα φασκόμηλο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 Κρέμα γάλακτος
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι. Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.

2

Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτριο τηγάνι με ελαιόλαδο, φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει (4 λεπτά).

3

Κόβουμε τα κάστανα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε την μισή ποσότητα κρασί.

5

Σιγά-σιγά ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε.

6

Μόλις δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε την κρέμα και τα ζυμαρικά.

7

Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν την σάλτσα προσθέτουμε το cottage cheese, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

La Molisana Fettuccine Integrali με κάστανα και κρεμώδη σάλτσα κρασιού από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 51 times, 1 visits today)