CategoryDifficultyBeginner

Υγιεινό γεύμα Vs. Συγκλονιστική γεύση; Αυτό το πιάτο με Fusilli ολικής άλεσης La Molisana, συνδυάζει και τα δυο! Δες πιο κάτω τα υλικά της συνταγής και απόλαυσε το χωρίς τύψεις! 😉

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

ΥΛΙΚΑ
 320 γρ. Fusilli Integrali La Molisana
 40 γρ. φύλλα βασιλικού
 20 γρ. τυρί Pecorino
 15 γρ. σπόρους από κουκουνάρι (πινόλια)
 1 σκελίδα σκόρδο
 70 ml GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 5 ώριμες ντομάτες
 60 γρ. τυρί Stracciatella
 Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε τα φύλλα βασιλικού πλένοντας και στεγνώνοντάς τα απαλά ενώ στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη τριμμένη παρμεζάνα, το τυρί Pecorino, το σκόρδο και τους σπόρους κουκουναριού.

2

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.

3

Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε τα Fusilli Integrali La Molisana σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

4

Έπειτα, αδειάζουμε τις ντομάτες για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.

5

Αμέσως μετά, σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες ντομάτας.

6

Αφού τα ζυμαρικά μας έχουν ψηθεί Aldente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι με τις ντομάτες, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

7

Τέλος, βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με τυρί Stracciatella και βασιλικό!

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 320 γρ. Fusilli Integrali La Molisana
 40 γρ. φύλλα βασιλικού
 20 γρ. τυρί Pecorino
 15 γρ. σπόρους από κουκουνάρι (πινόλια)
 1 σκελίδα σκόρδο
 70 ml GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 5 ώριμες ντομάτες
 60 γρ. τυρί Stracciatella
 Αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε τα φύλλα βασιλικού πλένοντας και στεγνώνοντάς τα απαλά ενώ στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη τριμμένη παρμεζάνα, το τυρί Pecorino, το σκόρδο και τους σπόρους κουκουναριού.

2

Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.

3

Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε τα Fusilli Integrali La Molisana σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό.

4

Έπειτα, αδειάζουμε τις ντομάτες για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες.

5

Αμέσως μετά, σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις λωρίδες ντομάτας.

6

Αφού τα ζυμαρικά μας έχουν ψηθεί Aldente, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι με τις ντομάτες, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

7

Τέλος, βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με τυρί Stracciatella και βασιλικό!

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Fusilli Integrali με πέστο βασιλικού και τυρί Stracciatella
(Visited 54 times, 1 visits today)