CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και αυτή τη φορά φτιάχνει κάτι...διαφορετικό! 😉 Αυτό το πιάτο με La Molisana Gnocchi di Patate, σπανάκι και λιαστές ντομάτες σε κρεμώδη σάλτσα θα σε κάνει να ερωτευτείς! Δες πιο κάτω τα υλικά για να το φτιάξεις!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time8 minsTotal Time18 mins

ΥΛΙΚΑ
 400 γρ. La Molisana Gnocchi Di Patate
 3 κ.σ. από το λάδι τις λιαστής ντομάτας
 1 κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 15 ντοματίνια
 ½ φλ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες
 1 ½ φλ. σπανάκι
 4 κ.σ. λευκό κρασί
  φλ. ζωμό κοτόπουλου
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  φλ. κρέμα γάλακτος
 10 φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα gnocchi σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

4

Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.

5

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου.

6

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα gnocchi έτσι ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις από τη σάλτσα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και τον βασιλικό.

8

Μόλις ξεκινήσει η σάλτσα μας να γίνετε πιο παχύρευστη, προσθέτουμε τον βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 400 γρ. La Molisana Gnocchi Di Patate
 3 κ.σ. από το λάδι τις λιαστής ντομάτας
 1 κρεμμύδι
 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
 15 ντοματίνια
 ½ φλ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε φέτες
 1 ½ φλ. σπανάκι
 4 κ.σ. λευκό κρασί
  φλ. ζωμό κοτόπουλου
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  φλ. κρέμα γάλακτος
 10 φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα gnocchi σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

4

Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.

5

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου.

6

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα gnocchi έτσι ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις από τη σάλτσα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και τον βασιλικό.

8

Μόλις ξεκινήσει η σάλτσα μας να γίνετε πιο παχύρευστη, προσθέτουμε τον βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Gnocchi Di Patate με σπανάκι και λιαστή ντομάτα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 119 times, 1 visits today)