Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και αυτή τη φορά φτιάχνει κάτι...διαφορετικό! 😉 Αυτό το πιάτο με La Molisana Gnocchi di Patate, σπανάκι και λιαστές ντομάτες σε κρεμώδη σάλτσα θα σε κάνει να ερωτευτείς! Δες πιο κάτω τα υλικά για να το φτιάξεις!

Βράζουμε τα gnocchi σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα gnocchi έτσι ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις από τη σάλτσα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και τον βασιλικό.
Μόλις ξεκινήσει η σάλτσα μας να γίνετε πιο παχύρευστη, προσθέτουμε τον βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βράζουμε τα gnocchi σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να επιπλέουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε μέχρι να βγάλουν τον χυμό τους. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε και το ζωμό κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα gnocchi έτσι ώστε να απορροφήσουν τις γεύσεις από τη σάλτσα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι και τον βασιλικό.
Μόλις ξεκινήσει η σάλτσα μας να γίνετε πιο παχύρευστη, προσθέτουμε τον βούτυρο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!