La Molisana Linguine Classique με θαλασσινά και σάλτσα ντομάτας! Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, θα τιμήσεις σίγουρα το καλοκαίρι 😉Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρο τo σκόρδο για να δώσουμε άρωμα.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα θαλασσινά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και μόλις εξατμιστεί αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας περίπου για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά στην σάλτσα.
Αφού ψηθούν και τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο τηγάνι να απορροφήσουν την γεύση των θαλασσινών.
Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Για να δώσουμε φρεσκάδα προσθέτουμε τον χυμό και λίγο από το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρο τo σκόρδο για να δώσουμε άρωμα.
Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα θαλασσινά μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το άσπρο κρασί και μόλις εξατμιστεί αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας περίπου για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά στην σάλτσα.
Αφού ψηθούν και τα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στο τηγάνι να απορροφήσουν την γεύση των θαλασσινών.
Τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το βούτυρο.
Μόλις δέσει η σάλτσα μας διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Για να δώσουμε φρεσκάδα προσθέτουμε τον χυμό και λίγο από το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!