Θες να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες στα γεύματα σου; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει ένα πεντανόστιμο whole wheat πιάτο με La Molisana Penne Rigate Integrali, μανιτάρια, σπανάκι και λευκό κρασί, που σίγουρα θα το λατρέψεις! 😉

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας.
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα πινόλια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσει το σπανάκι σβήνουμε με άσπρο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Αφού το νερό για τα ζυμαρικά έχει έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ψήνουμε aldente (9 λεπτά περίπου).
Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Όταν περάσουν 9 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά για να απορροφήσουν τα ζυμαρικά όλη τη σάλτσα μας.
Μόλις η σάλτσα έχει πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας.
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα πινόλια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Μόλις μαλακώσει το σπανάκι σβήνουμε με άσπρο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Αφού το νερό για τα ζυμαρικά έχει έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ψήνουμε aldente (9 λεπτά περίπου).
Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Όταν περάσουν 9 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά για να απορροφήσουν τα ζυμαρικά όλη τη σάλτσα μας.
Μόλις η σάλτσα έχει πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!