CategoryDifficultyBeginner

Θες να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες στα γεύματα σου; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει ένα πεντανόστιμο whole wheat πιάτο με La Molisana Penne Rigate Integrali, μανιτάρια, σπανάκι και λευκό κρασί, που σίγουρα θα το λατρέψεις! 😉

Yields1 Serving
Prep Time7 minsCook Time8 minsTotal Time15 mins

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 3 μέτρια μανιτάρια
 1 φλ. σπανάκι
 1 σκελίδα σκόρδο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ πινόλια / ενναλακτικά καρυδιά
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι / ενναλακτικά ρίγανη
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα μαϊντανό
 Τυρί παρμεζάνα
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας.

2

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα πινόλια.

4

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

5

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι σβήνουμε με άσπρο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

6

Αφού το νερό για τα ζυμαρικά έχει έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ψήνουμε aldente (9 λεπτά περίπου).

7

Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Όταν περάσουν 9 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά.

8

Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά για να απορροφήσουν τα ζυμαρικά όλη τη σάλτσα μας.

9

Μόλις η σάλτσα έχει πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 90 γρ. La Molisana Penne Rigate Integrali
 3 μέτρια μανιτάρια
 1 φλ. σπανάκι
 1 σκελίδα σκόρδο
  φλ. λευκό κρασί
 1 κ.σ πινόλια / ενναλακτικά καρυδιά
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι / ενναλακτικά ρίγανη
 ½ κρεμμύδι
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 10 φύλλα μαϊντανό
 Τυρί παρμεζάνα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας.

2

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα πινόλια.

4

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

5

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι σβήνουμε με άσπρο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

6

Αφού το νερό για τα ζυμαρικά έχει έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ψήνουμε aldente (9 λεπτά περίπου).

7

Για περισσότερη γεύση, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Όταν περάσουν 9 λεπτά ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά.

8

Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά για να απορροφήσουν τα ζυμαρικά όλη τη σάλτσα μας.

9

Μόλις η σάλτσα έχει πάρει κρεμώδη υφή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Penne Rigate Integrali με μανιτάρια, σπανάκι και λευκό κρασί από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 114 times, 1 visits today)