Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και αυτή τη φορά συνδυάζει 2 πολύ ξεχωριστά υλικά 🍴 Με La Molisana Penne Rigate Integrali και το νέο Sacla Pesto μαύρης τρούφας φτιάχνει μια άλλου επιπέδου γκουρμέ μακαρονάδα ολικής άλεσης μέσα σε μόλις 15 λεπτά και σε προκαλεί να την φτιάξεις κι εσύ 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ζεσταίνουμε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μόλις κάψει το τηγάνι μας τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Έπειτα, στο τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα, την σάλτσα μαύρης τρούφας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 4 λεπτά.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το ζωμό τους.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Μόλις το νερό φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μόλις κάψει το τηγάνι μας τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Έπειτα, στο τηγάνι προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα, την σάλτσα μαύρης τρούφας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 4 λεπτά.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μαζί με λίγο από το ζωμό τους.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!