CategoryDifficultyBeginner

3 χρόνια γεμάτα γεύσεις και δημιουργικές συνταγές 🍴 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής μαγειρεύουν μαζί και χωριστά σε ένα ξεχωριστό, challenging επεισόδιο! Σε αυτό το επεισόδιο καλούνται να λάβουν μέρος σε ένα challenge και να δημιουργήσουν την δική τους συνταγή με υλικά...έκπληξη, σε μόνο 30 λεπτά 😉

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

ΥΛΙΚΑ MYSTERY BOX
 160 g La Molisana Radiatori
 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 34 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
 ½ κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
 1 κ.σ μασκαρπόνε
 3 tsp Sacla Pesto λιαστής ντομάτας
 1 tsp μέλι Τζιβέρτι
 6 γαρίδες
 15 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 tbsp ελαιόλαδο
 Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

2

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

3

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.

5

Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες μας.

6

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά, προσθέτουμε μέλι, πέστο και λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας.

7

Μόλις έχουμε το τέλειο aldente ψήσιμο στα ζυμαρικά μας, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

8

Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ MYSTERY BOX
 160 g La Molisana Radiatori
 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
 34 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες
 ½ κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
 1 κ.σ μασκαρπόνε
 3 tsp Sacla Pesto λιαστής ντομάτας
 1 tsp μέλι Τζιβέρτι
 6 γαρίδες
 15 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 2 tbsp ελαιόλαδο
 Αλάτι, Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

2

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.

3

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε.

5

Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες μας.

6

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά, προσθέτουμε μέλι, πέστο και λίγο νερό από τα ζυμαρικά μας.

7

Μόλις έχουμε το τέλειο aldente ψήσιμο στα ζυμαρικά μας, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

8

Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

La Molisana Radiatori με γαρίδες, sacla pesto λιαστής ντομάτας, μέλι Τζιβέρτι και μασκαρπόνε από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 11 times, 1 visits today)