Η πιο γευστική και ξεχωριστή μακαρονάδα είναι γεγονός! 🍝 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει La Molisana Rigatoni με λεμόνι και τυρί ρικότα και σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι με προορισμό την απόλαυση! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τυρί ρικότα, αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν το τέλειο aldente ψήσιμο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανεβάζουμε τη φωτιά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τον χυμό λεμόνι, μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Μόλις τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν τη σάλτσα και έχουν μια κρεμώδες υφή σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τυρί ρικότα και ξύσμα λεμόνι.
Ingredients
Directions
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο ζωμό από τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το τυρί ρικότα, αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας έχουν το τέλειο aldente ψήσιμο τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανεβάζουμε τη φωτιά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη ρόκα, τον χυμό λεμόνι, μπόλικη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Μόλις τα ζυμαρικά μας απορροφήσουν τη σάλτσα και έχουν μια κρεμώδες υφή σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τυρί ρικότα και ξύσμα λεμόνι.