Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου με μια ξεχωριστή συνταγή La Molisana Spaghetti Classique με μπιζέλια και προσούτο! 🍝 Ποιος θα μπορούσε να πει όχι; 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πίσω στη ζεστή κατσαρόλα. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα αυγών στα ζεστά ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το προσούτο και το τυρί μπουράτα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα ή μπολ. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αλατισμένο νερό για να κοχλάσει. Βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας.
Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Τέλος, προσθέτουμε μια πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πίσω στη ζεστή κατσαρόλα. Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα αυγών στα ζεστά ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Έπειτα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το προσούτο και το τυρί μπουράτα. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα ή μπολ. Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!