Με αυτή τη μακαρονάδα, σιλουέτα και απόλαυση...πάνε μαζί! 😉 La Molisana Spaghetti Integrali με πέστο μπρόκολου και αναρή από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, που δεν πρέπει να χάσεις! Δες πιο κάτω τα υλικά!

Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά. Πολτοποιούμε.
Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν Aldente.
Έπειτα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί, για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πέστο μπρόκολου και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσουμε την σάλτσα.
Με λαβίδες ζυμαρικών, παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με επιπλέον νερό μαγειρέματος ζυμαρικών αν χρειάζετε.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αναρή.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά. Πολτοποιούμε.
Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν Aldente.
Έπειτα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί, για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πέστο μπρόκολου και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσουμε την σάλτσα.
Με λαβίδες ζυμαρικών, παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με επιπλέον νερό μαγειρέματος ζυμαρικών αν χρειάζετε.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αναρή.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!