ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Με αυτή τη μακαρονάδα, σιλουέτα και απόλαυση...πάνε μαζί! 😉 La Molisana Spaghetti Integrali με πέστο μπρόκολου και αναρή από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, που δεν πρέπει να χάσεις! Δες πιο κάτω τα υλικά!

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 Ανθούς από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, κομμένους σε κομμάτια
 ½ φλιτζάνι (15-20) φρέσκα φύλλα βασιλικού
 50 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 50 γρ. ελαιόλαδο
 Αλάτι- πιπέρι
 1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
 300 γρ. Spaghetti Integrali La Molisana
 10 γρ. αλατισμένο βούτυρο
 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 Ξύσμα φλούδας και τον χυμό από 1 λεμόνι
 150 γρ. αναρή ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά. Πολτοποιούμε.

2

Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν Aldente.

3

Έπειτα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί, για 2-3 λεπτά.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πέστο μπρόκολου και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσουμε την σάλτσα.

5

Με λαβίδες ζυμαρικών, παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με επιπλέον νερό μαγειρέματος ζυμαρικών αν χρειάζετε.

6

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αναρή.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 Ανθούς από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο, κομμένους σε κομμάτια
 ½ φλιτζάνι (15-20) φρέσκα φύλλα βασιλικού
 50 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 50 γρ. ελαιόλαδο
 Αλάτι- πιπέρι
 1 πρέζα θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (μπούκοβο)
 300 γρ. Spaghetti Integrali La Molisana
 10 γρ. αλατισμένο βούτυρο
 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 Ξύσμα φλούδας και τον χυμό από 1 λεμόνι
 150 γρ. αναρή ψιλοκομμένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το μπρόκολο, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και τη θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά. Πολτοποιούμε.

2

Βράζουμε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μέχρι να γίνουν Aldente.

3

Έπειτα, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί, για 2-3 λεπτά.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πέστο μπρόκολου και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά για να αραιώσουμε την σάλτσα.

5

Με λαβίδες ζυμαρικών, παίρνουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και αραιώνουμε με επιπλέον νερό μαγειρέματος ζυμαρικών αν χρειάζετε.

6

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και προσθέτουμε αναρή.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Spaghetti Integrali με πέστο μπρόκολου και αναρή από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 84 times, 1 visits today)