Απόλαυσε τις τελευταίες μέρες του χρόνου με ό,τι σε εμπνέει ✨🍴 Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης σου προτείνει La Molisana Spaghetti Integrali με λιαστές ντομάτες kale και κουκουνάρι για μια εμπειρία απολαυσης άνευ προηγουμένου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσουν τα μυρωδικά μας.
Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα το kale.
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο και ζεματιστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά.
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μυρίσουν τα μυρωδικά μας.
Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1-2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά. Τέλος ανακατεύουμε μέσα το kale.
Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο και ζεματιστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα ή τη διατροφική μαγιά.