Το καλοκαίρι πλησιάζει και το σπίτι ευωδιάζει 🍝 Αυτή η συνταγή με La Molisana Spaghetto Quadrato και μύδια από τον σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μυρίζει θάλασσα! Μια μπουκιά αρκεί για να κάνεις κυριολεκτικά...βουτιά στην απόλαυση! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-4 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια. Μαγειρεύουμε τα μύδια για 3 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών και τα aldente ζυμαρικά μας.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο αλάτι.
Μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού, ψήνουμε τα ζυμαρικά μας για 9 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για 2-4 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια. Μαγειρεύουμε τα μύδια για 3 λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών και τα aldente ζυμαρικά μας.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τις γεύσεις.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!