CategoryDifficultyBeginner

Το Spaghetto Quadrato της Pasta La Molisana δίνει στην διάσημη συνταγή Cacio e Pepe από την Σικελία τη δική του μοναδική πινελιά! Εμπνεύσου από το πιάτο του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου για να δημιουργήσεις το δικό σου γευστικό αριστούργημα! 🍝 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Spaghetto Quatrato
 10 γρ. πιπέρι μαύρο
 150 γρ. παρμεζάνα
 80 γρ. πεκορίνο
 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
 120 ml ζωμό από τα ζυμαρικά
 30 ml GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά.

2

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3

Μόλις ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο προσθέτουμε το ζωμό από τα ζυμαρικά μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

4

Στα 8 λεπτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά.

5

Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά σιγά τα τυριά ανακατεύοντας καλά.

6

Μόλις τα τυριά με το βούτυρο πάρουν μια κρεμώδη υφή αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Spaghetto Quatrato
 10 γρ. πιπέρι μαύρο
 150 γρ. παρμεζάνα
 80 γρ. πεκορίνο
 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
 120 ml ζωμό από τα ζυμαρικά
 30 ml GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το νερό, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά.

2

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3

Μόλις ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο προσθέτουμε το ζωμό από τα ζυμαρικά μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

4

Στα 8 λεπτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά.

5

Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και σιγά σιγά τα τυριά ανακατεύοντας καλά.

6

Μόλις τα τυριά με το βούτυρο πάρουν μια κρεμώδη υφή αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Spaghetto Quatrato Caccio e Pepe από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1.525 times, 1 visits today)