Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης δημιουργεί μια μοναδική μακαρονάδα Alfredo με πρωταγωνιστή τις Tagliatelle Classique της Pasta La Molisana 🍝 Ένα πιάτο που θα σου ταξιδέψει τις αισθήσεις από την πρώτη κιόλας μπουκιά! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Έπειτα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το φασκόμηλο, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον βασιλικό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τελειώνουμε πάνω με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε μια κατσαρόλα ζυμαρικών με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Έπειτα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις ντομάτες, το φασκόμηλο, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και προσθέτουμε τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε την παρμεζάνα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τον βασιλικό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε πιάτα και τελειώνουμε πάνω με έξτρα μαϊντανό, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!