Για την πιο ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα δεν χρειάζονται πολλά 🍴 Λίγος χρόνος στην κουζίνα, εκλεκτά υλικά και φυσικά καλή παρέα φτάνουν και περισσεύουν 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου υποδέχεται την Δήμητρα Σιβρή στην κουζίνα του Food Stories και μαζί δημιουργούν ένα πιάτο με La Molisana Tagliatelle Classique, κολοκύθα, φασκόμηλο και μπέικον 🍝 Μια συνταγή που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε μέτριο μπολ προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε όμοιους κύβους, το μέλι, το σκόρδο χτυπημένο για να πάρουμε το άρωμα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, τα πινόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.
Μόλις έχουμε το τέλειο αλτέντε ψήσιμο στα ζυμαρικά μας τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.
Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το νερό για τα ζυμαρικά μας σε δυνατή φωτιά.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε αλάτι και μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μας για 8 λεπτά.
Παράλληλα, σε μέτριο μπολ προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε όμοιους κύβους, το μέλι, το σκόρδο χτυπημένο για να πάρουμε το άρωμα, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε κύβους και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τον βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα, τα πινόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.
Μόλις έχουμε το τέλειο αλτέντε ψήσιμο στα ζυμαρικά μας τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από τον ζωμό τους.
Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.