CategoryDifficultyBeginner

Για σένα που αυτές τις γιορτές προσέχεις την διατροφή σου, αυτή η μακαρονάδα με La Molisana Farfalle Rigate Integrali και πράσινη σάλτσα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης θα γίνει η top επιλογή σου! 😉🎄✨ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
Για τη σάλτσα:
 10 γρ. ελαιόλαδο
 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 πρέζα μπούκοβο
 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 20 γρ. γιαούρτι καρύδας
 20 γρ. νερό ζυμαρικών
 10 γρ. φύλλα βασιλικού
 10 γρ. φύλλα μαϊντανού
 100 γρ. φύλλα kale
 20 γρ. φύλλα σπανακιού
 Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε μαγειρεύοντας πρώτα τα ζυμαρικά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

2

Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για 1-2 λεπτά.

3

Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα μας.

4

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας πίσω λίγο νερό σε περίπτωση που θα το χρειαστούμε.

5

Βάζουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσθέτοντας ακόμα λίγο νερό ζυμαρικών.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. La Molisana Farfalle Rigate Integrali
Για τη σάλτσα:
 10 γρ. ελαιόλαδο
 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 πρέζα μπούκοβο
 40 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 20 γρ. γιαούρτι καρύδας
 20 γρ. νερό ζυμαρικών
 10 γρ. φύλλα βασιλικού
 10 γρ. φύλλα μαϊντανού
 100 γρ. φύλλα kale
 20 γρ. φύλλα σπανακιού
 Αλάτι και πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ξεκινάμε μαγειρεύοντας πρώτα τα ζυμαρικά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και μαγειρεύουμε ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

2

Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για 1-2 λεπτά.

3

Στο πολυμίξερ ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών, αν χρειαστεί, για να γίνει πιο ρευστή η σάλτσα μας.

4

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας πίσω λίγο νερό σε περίπτωση που θα το χρειαστούμε.

5

Βάζουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσθέτοντας ακόμα λίγο νερό ζυμαρικών.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

La Molisana Farfalle Rigate Integrali με πράσινη σάλτσα από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 36 times, 1 visits today)