Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει μια εύκολη αλλά πλούσια σε γεύση μακαρονάδα με La Molisana Radiatori, σάλτσα ταχίνι και βασιλικό 🌿 Γιατί οι ξεχωριστές συνταγές δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο 😉

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Σε μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το βασιλικό, τα πινόλια, το χυμό λάιμ, το νερό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Έπειτα, σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το μπιζέλι, 1/2 φλ. από τη σάλτσα ταχίνι, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν Aldente, προσθέτουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι - πιπέρι και σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας για 8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Σε μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το βασιλικό, τα πινόλια, το χυμό λάιμ, το νερό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι μέχρι να πολτοποιηθούν.
Έπειτα, σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το μπιζέλι, 1/2 φλ. από τη σάλτσα ταχίνι, λίγο από το νερό των ζυμαρικών και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά μας γίνουν Aldente, προσθέτουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι - πιπέρι και σερβίρουμε.