CategoryDifficultyBeginner

Δεν μπορείς να αντισταθείς στα μελομακάρονα; Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου δείχνει ένα διαφορετικό τρόπο για να τα απολαύσεις φτιάχνοντας λευκή μους με μελομακάρονα, μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο και μέλι Τζιβέρτι 🎄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins

ΥΛΙΚΑ
 50 γρ. τυρί κρέμα
 10 μελομακάρονα σπασμένα
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 ¼ κ.γ. αλάτι
 3 ασπράδια
 20 γρ. ζάχαρη
 30 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 220 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
 200 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε για 2 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.

2

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν γιαούρτι.

3

Αφαιρούμε το μείγμα και το κρατάμε στο ψυγείο.

4

Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα μας και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι Τζιβέρτι σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.

6

Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

7

Την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα.

8

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

9

Έπειτα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

10

Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε σε μπολάκια.

11

Αφήνουμε τις μους να σφίξουν για 2 ώρες στο ψυγείο.

12

Τις γαρνίρουμε με τη St.Dalfour μαρμελάδα μας, τις πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μελομακάρονα και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 50 γρ. τυρί κρέμα
 10 μελομακάρονα σπασμένα
 120 γρ. κρέμα γάλακτος
 ¼ κ.γ. αλάτι
 3 ασπράδια
 20 γρ. ζάχαρη
 30 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 220 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
 200 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη βανίλια. Χτυπάμε για 2 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το τυρί.

2

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν γιαούρτι.

3

Αφαιρούμε το μείγμα και το κρατάμε στο ψυγείο.

4

Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα μας και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.

5

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι Τζιβέρτι σε δόσεις και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή μαρέγκα.

6

Παράλληλα λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

7

Την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και την αδειάζουμε στο μείγμα με το τυρί κρέμα.

8

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

9

Έπειτα, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

10

Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε σε μπολάκια.

11

Αφήνουμε τις μους να σφίξουν για 2 ώρες στο ψυγείο.

12

Τις γαρνίρουμε με τη St.Dalfour μαρμελάδα μας, τις πασπαλίζουμε με τα σπασμένα μελομακάρονα και σερβίρουμε.

Λευκή μους με μελομακάρονα, St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 234 times, 1 visits today)