Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει Divella Penne Ziti Rigate με Sacla πέστο μελιτζάνας, Ιταλικό λουκάνικο και τυρί ricotta! Τόσο νόστιμη που θα την μαγειρέψεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι.
Αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το μπράντι (flambe). Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτά) αδειάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί για να τραβήξει το λίπος.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε λίγο να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το καραμελωμένο λουκάνικο μαζί με το SACLA πέστο μελιτζάνας.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα ζυμαρικά Divella και βράζουμε για 9 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο από το νερό που ψήνουμε τα μακαρόνια μας για να δώσουμε σώμα στην σάλτσα μας.
Μετά από 9 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Στο τέλος, σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί ricotta από πάνω.
Ingredients
Directions
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι.
Αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το μπράντι (flambe). Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτά) αδειάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί για να τραβήξει το λίπος.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε λίγο να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το καραμελωμένο λουκάνικο μαζί με το SACLA πέστο μελιτζάνας.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα ζυμαρικά Divella και βράζουμε για 9 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο από το νερό που ψήνουμε τα μακαρόνια μας για να δώσουμε σώμα στην σάλτσα μας.
Μετά από 9 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Στο τέλος, σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί ricotta από πάνω.