CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει Divella Penne Ziti Rigate με Sacla πέστο μελιτζάνας, Ιταλικό λουκάνικο και τυρί ricotta! Τόσο νόστιμη που θα την μαγειρέψεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time15 minsTotal Time23 mins

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Divella Penne Ziti Rigate
 1 κ.σ. Sacla Grilled Aubergine pesto
 2 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 6 ντοματίνια
 1 κ.σ. τυρί Ricotta
 ½ Μελιντζάνα
 1 κ.σ. Μπράντι
 1 ιταλικό Λουκάνικο
 Αλάτι/Πιπέρι
 5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
 ½ κόκκινο κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.

2

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι.

3

Αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το μπράντι (flambe). Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτά) αδειάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί για να τραβήξει το λίπος.

4

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.

5

Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε λίγο να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το καραμελωμένο λουκάνικο μαζί με το SACLA πέστο μελιτζάνας.

6

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα ζυμαρικά Divella και βράζουμε για 9 λεπτά.

7

Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο από το νερό που ψήνουμε τα μακαρόνια μας για να δώσουμε σώμα στην σάλτσα μας.

8

Μετά από 9 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

9

Στο τέλος, σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί ricotta από πάνω.

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. Divella Penne Ziti Rigate
 1 κ.σ. Sacla Grilled Aubergine pesto
 2 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 6 ντοματίνια
 1 κ.σ. τυρί Ricotta
 ½ Μελιντζάνα
 1 κ.σ. Μπράντι
 1 ιταλικό Λουκάνικο
 Αλάτι/Πιπέρι
 5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
 ½ κόκκινο κρεμμύδι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και κόβουμε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.

2

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι.

3

Αφαιρούμε την μεμβράνη από το λουκάνικο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το μπράντι (flambe). Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ (2-3 λεπτά) αδειάζουμε σε ένα μπολ με χαρτί για να τραβήξει το λίπος.

4

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.

5

Αφού σοταριστούν, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα πιέζουμε λίγο να βγάλουν τον χυμό τους. Έπειτα, ρίχνουμε στο τηγάνι το καραμελωμένο λουκάνικο μαζί με το SACLA πέστο μελιτζάνας.

6

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα ζυμαρικά Divella και βράζουμε για 9 λεπτά.

7

Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο από το νερό που ψήνουμε τα μακαρόνια μας για να δώσουμε σώμα στην σάλτσα μας.

8

Μετά από 9 λεπτά ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο.

9

Στο τέλος, σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί ricotta από πάνω.

Μακαρονάδα με Divella Penne Ziti Rigate, Sacla πέστο μελιτζάνας και ελαιόλαδο Ελιοχώρι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 110 times, 1 visits today)