ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Quiz: Τι είναι γλυκό, λαχταριστό και ξέρει πως να σου ανεβάσει τη διάθεση; 😉 Μπακλαβαδάκια με μέλι Τζιβέρτι είναι η απάντηση! 🍯 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει8 Μερίδες
Προετοιμασία9 λεπτάΨήσιμο25 λεπτάΣυνολικός34 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 1 ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
 1 κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. γαρίφαλο
 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. ροδόσταγμα
 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
 1 φλ. νερό
 1 φλ. ζάχαρη
 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
 2 κ.σ. ροδόσταγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιστίκια σε χοντρό μέγεθος και τα βάζουμε σε μέτριο μπολ.

2

Προσθέτουμε στο μπολ τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά.

3

Έπειτα, ζεσταίνουμε το μέλι σε μία μικρή κατσαρόλα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ροδόνερο και αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μέλι στο μπολ και ανακατεύουμε.

5

Αμέσως μετά, απλώνουμε το φύλλο κρούστας σε καθαρό πάγκο και το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

6

Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος την μια από τις λωρίδες φύλλου.

7

Προσθέτουμε 2 κ.γ. γέμιση και αρχίζουμε να δίνουμε σχήμα κυλίνδρου στο μπακλαβαδάκι πιέζοντας τις άκρες του έτσι ώστε να κολλήσει.

8

Βάζουμε σε ένα ταψί το ένα μπακλαβαδάκι κοντά στο άλλο με την ένωση να ακουμπάει στο ταψί.

9

Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα προσθέτουμε βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

10

Για το σιρόπι, βράζουμε για 4-5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα και αμέσως μετά προσθέτουμε το ροδόσταγμα.

11

Αφού τα μπακλαβαδάκια μας είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν καλά.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
 1 κ.γ. κανέλα
 1 κ.γ. γαρίφαλο
 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. ροδόσταγμα
 1 πακέτο φύλλο κρούστας
 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
 1 φλ. νερό
 1 φλ. ζάχαρη
 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
 2 κ.σ. ροδόσταγμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιστίκια σε χοντρό μέγεθος και τα βάζουμε σε μέτριο μπολ.

2

Προσθέτουμε στο μπολ τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλο. Ανακατεύουμε καλά.

3

Έπειτα, ζεσταίνουμε το μέλι σε μία μικρή κατσαρόλα για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ροδόνερο και αφήνουμε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.

4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μέλι στο μπολ και ανακατεύουμε.

5

Αμέσως μετά, απλώνουμε το φύλλο κρούστας σε καθαρό πάγκο και το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.

6

Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος την μια από τις λωρίδες φύλλου.

7

Προσθέτουμε 2 κ.γ. γέμιση και αρχίζουμε να δίνουμε σχήμα κυλίνδρου στο μπακλαβαδάκι πιέζοντας τις άκρες του έτσι ώστε να κολλήσει.

8

Βάζουμε σε ένα ταψί το ένα μπακλαβαδάκι κοντά στο άλλο με την ένωση να ακουμπάει στο ταψί.

9

Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα προσθέτουμε βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

10

Για το σιρόπι, βράζουμε για 4-5 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα και αμέσως μετά προσθέτουμε το ροδόσταγμα.

11

Αφού τα μπακλαβαδάκια μας είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν καλά.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μπακλαβαδάκια με μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 171 times, 1 visits today)