ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, η χρονιά θα κλείσει όπως ακριβώς της αξίζει! 😉 New Year’s Eve Pork Tenderloin με St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο που υπόσχεται να κάνει την τελευταία μέρα του χρόνου σου αξέχαστη 🎄✨ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο30 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι
 1 φλ. κουμανταρία
 1 κ.σ μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 6 σπαράγγια
 1 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.γ ρίγανη
 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ κόρν φλάουρ
 1 κ.γ βούτυρο
 Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
 1 κ.σ θρυμματισμένο χαλεπιανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουμανταρία, τη μαρμελάδα και το ginger. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

2

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

3

Αφαιρούμε από το ψαρονέφρι το περιττό λίπος και πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά μας στην επιφάνειά του.

4

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά).

5

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.

6

Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε 1 κ.γ βούτυρο, τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε στη βάση του πιάτου.

7

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια.

8

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω σε όλα τα κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο θρυμματισμένο χαλεπιανό.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι
 1 φλ. κουμανταρία
 1 κ.σ μαρμελάδα St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 6 σπαράγγια
 1 κ.σ ελαιόλαδο
 1 κ.γ ρίγανη
 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κ.γ κόρν φλάουρ
 1 κ.γ βούτυρο
 Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα:
 1 κ.σ θρυμματισμένο χαλεπιανό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κουμανταρία, τη μαρμελάδα και το ginger. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.

2

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει.

3

Αφαιρούμε από το ψαρονέφρι το περιττό λίπος και πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά μας στην επιφάνειά του.

4

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά).

5

Τελειώνουμε το ψήσιμο μέσα σε ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.

6

Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το ψαρονέφρι προσθέτουμε 1 κ.γ βούτυρο, τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε στη βάση του πιάτου.

7

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω στα σπαράγγια.

8

Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω σε όλα τα κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο θρυμματισμένο χαλεπιανό.

New Year’s Eve Pork Tenderloin με St.Dalfour Κράνμπερι και Μύρτιλο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 35 times, 1 visits today)