Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί στο κάλεσμα ενός γλυκού με σοκολάτα; 😉 Επειδή πολύ απλά η απάντηση είναι όχι, ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου έχει ετοιμάσει για σένα μια νηστίσιμη παραλλαγή της αγαπημένης σοκολατένιας δούκισσας με χαλβά και μέλι Τζιβέρτι! 🍫 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields5 Servings
Prep Time8 minsCook Time15 minsTotal Time23 mins

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. μπισκότα
 ½ φλ. μέλι Τζιβέρτι
 100 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. χαλβά βανίλιας
 160 γρ. βούτυρο
 1 κ.σ. μπράντι
 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 4 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

3

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει λεία υφή.

4

Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα, το μπράντι, τον χαλβά, το μέλι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια.

5

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη που έχουμε λαδώσει λίγο με ηλιέλαιο και ρολάρουμε πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κύλινδρο.

6

Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες.

7

Αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. μπισκότα
 ½ φλ. μέλι Τζιβέρτι
 100 γρ. ζάχαρη άχνη
 100 γρ. χαλβά βανίλιας
 160 γρ. βούτυρο
 1 κ.σ. μπράντι
 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 4 κ.σ. κακάο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

3

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει λεία υφή.

4

Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα, το μπράντι, τον χαλβά, το μέλι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια.

5

Αδειάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη που έχουμε λαδώσει λίγο με ηλιέλαιο και ρολάρουμε πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κύλινδρο.

6

Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες.

7

Αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Δούκισσα με χαλβά και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 267 times, 1 visits today)