Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί στο κάλεσμα ενός γλυκού με σοκολάτα; 😉 Επειδή πολύ απλά η απάντηση είναι όχι, ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου έχει ετοιμάσει για σένα μια νηστίσιμη παραλλαγή της αγαπημένης σοκολατένιας δούκισσας με χαλβά και μέλι Τζιβέρτι! 🍫 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει λεία υφή.
Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα, το μπράντι, τον χαλβά, το μέλι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη που έχουμε λαδώσει λίγο με ηλιέλαιο και ρολάρουμε πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κύλινδρο.
Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει λεία υφή.
Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα, το μπράντι, τον χαλβά, το μέλι και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεμβράνη που έχουμε λαδώσει λίγο με ηλιέλαιο και ρολάρουμε πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα κύλινδρο.
Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αφαιρούμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με κακάο και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!