Νηστίσιμος μπακλαβάς με Rude Health Ultimate Granola! 🥄Το πιο ξεχωριστό γλυκό που θα κλέψει την παράσταση την περίοδο της νηστείας! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Κόβουμε τα φύλλα για να μπορούν να απλωθούν στο ταψί μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Λιώνουμε τον φυτικό βούτυρο (Spry) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο και βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε την γέμιση με ακόμη 2 βουτυρωμένα φύλλα και έπειτα προσθέτουμε ξανά γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και στο τέλος καλύπτουμε με 4 φύλλα.
Χαράζουμε με μαχαίρι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το κλασικό σχέδιο του μπακλαβά.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
Καρφώνουμε τα γαρίφαλα πάνω στα χαραγμένα κομμάτια μπακλαβά.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με νερό (αν έχουμε σπρέι είναι ιδανικότερο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 βαθμούς Κελσίου (χαμηλά) για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο φτιάχνουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας όλα τα υλικά μας (εκτός από το μέλι) σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι (λίγο-λίγο) στον ζεστό μπακλαβά, αφήνοντας το να το απορροφήσει.
Τέλος, λιώνουμε το μέλι και το ρίχνουμε στην επιφάνεια.
Αφήνουμε τον μπακλαβά όλο το βράδυ να απορροφήσει καλά και τον κόβουμε την επόμενη μέρα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Κόβουμε τα φύλλα για να μπορούν να απλωθούν στο ταψί μας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Λιώνουμε τον φυτικό βούτυρο (Spry) και τον ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε 4 φύλλα ραντίζοντας τα με ελαιόλαδο και βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε την γέμιση με ακόμη 2 βουτυρωμένα φύλλα και έπειτα προσθέτουμε ξανά γέμιση σε όλη την επιφάνεια.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και στο τέλος καλύπτουμε με 4 φύλλα.
Χαράζουμε με μαχαίρι έτσι ώστε να δημιουργήσουμε το κλασικό σχέδιο του μπακλαβά.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
Καρφώνουμε τα γαρίφαλα πάνω στα χαραγμένα κομμάτια μπακλαβά.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με νερό (αν έχουμε σπρέι είναι ιδανικότερο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 βαθμούς Κελσίου (χαμηλά) για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο φτιάχνουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας όλα τα υλικά μας (εκτός από το μέλι) σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι (λίγο-λίγο) στον ζεστό μπακλαβά, αφήνοντας το να το απορροφήσει.
Τέλος, λιώνουμε το μέλι και το ρίχνουμε στην επιφάνεια.
Αφήνουμε τον μπακλαβά όλο το βράδυ να απορροφήσει καλά και τον κόβουμε την επόμενη μέρα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!