CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλλής μας ξεναγεί στα στενά της Ισπανίας σερβίροντας μας παέγια θαλασσινών με Riso Gallo και λουκάνικα Meica! Μια γευστική εμπειρία που αξίζει οπωσδήποτε να ζήσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins

ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. Riso Gallo
 200 γρ. ζωμό θαλασσινών ή νερό
 50 γρ. γαρίδες
 50 γρ. λουκάνικο Meica
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 ½ ποτήρι λευκό κρασί
 ½ κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
 1 λεμόνι
 Βασιλικό
 Σχοινόπρασο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα με ψηλά τοιχώματα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σχοινόπρασο και το λουκάνικο.

2

Αφού τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

3

Ανακατεύουμε συνεχόμενα και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας. Έπειτα προσθέτουμε την πάπρικα.

4

Όταν μαλακώσει το ρύζι μας (15 λεπτά), προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις γαρίδες μας και το λουκάνικο Meica.

5

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 100 γρ. Riso Gallo
 200 γρ. ζωμό θαλασσινών ή νερό
 50 γρ. γαρίδες
 50 γρ. λουκάνικο Meica
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
 ½ ποτήρι λευκό κρασί
 ½ κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
 1 λεμόνι
 Βασιλικό
 Σχοινόπρασο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα με ψηλά τοιχώματα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σχοινόπρασο και το λουκάνικο.

2

Αφού τα σοτάρουμε, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

3

Ανακατεύουμε συνεχόμενα και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας. Έπειτα προσθέτουμε την πάπρικα.

4

Όταν μαλακώσει το ρύζι μας (15 λεπτά), προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις γαρίδες μας και το λουκάνικο Meica.

5

Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παέγια θαλασσινών με ρύζι Riso Gallo και λουκάνικα Meica από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλλή
(Visited 201 times, 1 visits today)