ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μας αφήνει…άφωνους! Αυτή τη φορά φτιάχνει Pancakes με ταχίνι και καραμελωμένα φουντούκια χρησιμοποιώντας μαρμελάδα St.Dalfour φράουλα, Familia Choco Granola και μέλι Τζιβέρτι! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο10 λεπτάΣυνολικός20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
 3 κ.σ. μασκαρπόνε
 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. ταχίνι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα
 4 κ.σ. Familia Choco Granola
 3 κουτιά Φράουλες
 1 κ.γ. ροδόνερο
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
 80 γρ. ζάχαρη
 30 ml νερό
 200 γρ. φουντούκια
Για τα pancakes
 1 ½ φλ. αλεύρι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
 1 κ.γ. αλάτι
 1 ¼ φλ. γάλα
 1 αυγό
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα ταχίνι
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε, την κρέμα, τη ταχίνι και το μέλι Τζιβέρτι μέχρι να δέσουν.

2

Τοποθετούμε μεμβράνη στο μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν (5-6 λεπτά).

4

Απλώνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν.

5

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τις φράουλες με το ροδόνερο και την μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα pancakes
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

9

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα μας και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν τα pancakes μας.

10

Αφού σχηματίσουμε όλα τα pancakes τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ανάμεσα τους την κρέμα ταχίνι με λίγες φέτες μαριναρισμένες φράουλες.

11

Στο τελευταίο pancake βάζουμε πάνω από την κρέμα Familia Choco Granola και τέλος τα καραμελωμένα φουντούκια.

12

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
 3 κ.σ. μασκαρπόνε
 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. ταχίνι
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα
 4 κ.σ. Familia Choco Granola
 3 κουτιά Φράουλες
 1 κ.γ. ροδόνερο
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
 80 γρ. ζάχαρη
 30 ml νερό
 200 γρ. φουντούκια
Για τα pancakes
 1 ½ φλ. αλεύρι
 1 κ.γ. ζάχαρη
 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
 1 κ.γ. αλάτι
 1 ¼ φλ. γάλα
 1 αυγό
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα ταχίνι
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε, την κρέμα, τη ταχίνι και το μέλι Τζιβέρτι μέχρι να δέσουν.

2

Τοποθετούμε μεμβράνη στο μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό για να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα θρυμματισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν (5-6 λεπτά).

4

Απλώνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν.

5

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε τις φράουλες με το ροδόνερο και την μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα και τις βάζουμε στο ψυγείο.

Για τα pancakes
6

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά.

7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

9

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα μας και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σχηματιστούν τα pancakes μας.

10

Αφού σχηματίσουμε όλα τα pancakes τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, προσθέτοντας ανάμεσα τους την κρέμα ταχίνι με λίγες φέτες μαριναρισμένες φράουλες.

11

Στο τελευταίο pancake βάζουμε πάνω από την κρέμα Familia Choco Granola και τέλος τα καραμελωμένα φουντούκια.

12

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Pancakes με κρέμα ταχίνι, Familia Choco Granola και μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα από τον chef Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 215 times, 1 visits today)