Απόλαυση από την κορυφή μέχρι κάτω! Αυτά τα λαχταριστά pancakes με μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι & τζίντερ για επικάλυψη, θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ! Δες τη συνταγή πιο κάτω 😉

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουτερ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Έπειτα βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το τηγάνι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε pancake.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1-2 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα προσεκτικά κάθε pancake και ψήνουμε την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και πρόσθτουμε 2-3 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι και τζίντζερ για επικάλυψη.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουτερ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Έπειτα βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το τηγάνι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε pancake.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1-2 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα προσεκτικά κάθε pancake και ψήνουμε την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και πρόσθτουμε 2-3 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι και τζίντζερ για επικάλυψη.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!