CategoryDifficultyIntermediate

Απόλαυση από την κορυφή μέχρι κάτω! Αυτά τα λαχταριστά pancakes με μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι & τζίντερ για επικάλυψη, θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ! Δες τη συνταγή πιο κάτω 😉

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα
 1 φλ. αλεύρι
 1 αυγό
 250 ml γάλα
 ½ κ.γ. τζίντζερ
 ½ ξύσμα πορτοκαλιού
 5 κ.σ. αλάτι
 2 κ.σ. μπέικιν μπάουτερ
 2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
 1 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη
 3 κ.γ. μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουτερ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ μέχρι να ενωθούν.

3

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

4

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Έπειτα βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το τηγάνι.

5

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε pancake.

6

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes.

7

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1-2 λεπτά.

8

Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα προσεκτικά κάθε pancake και ψήνουμε την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.

9

Βάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και πρόσθτουμε 2-3 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι και τζίντζερ για επικάλυψη.

10

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα
 1 φλ. αλεύρι
 1 αυγό
 250 ml γάλα
 ½ κ.γ. τζίντζερ
 ½ ξύσμα πορτοκαλιού
 5 κ.σ. αλάτι
 2 κ.σ. μπέικιν μπάουτερ
 2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
 1 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη
 3 κ.γ. μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν μπάουτερ και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.

2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ μέχρι να ενωθούν.

3

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

4

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Έπειτα βρέχουμε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το τηγάνι.

5

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι υπολογίζοντας 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε pancake.

6

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes.

7

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1-2 λεπτά.

8

Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα προσεκτικά κάθε pancake και ψήνουμε την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά.

9

Βάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και πρόσθτουμε 2-3 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour πορτοκάλι και τζίντζερ για επικάλυψη.

10

Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Pancakes με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ
(Visited 112 times, 1 visits today)