ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης φτιάχνει την παραδοσιακή συνταγή Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα St.Dalfour Βερίκοκο χωρίς γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη και μας...εντυπωσιάζει! Ανυπομονείς να τη φτιάξεις κι εσύ; 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει8 Μερίδες
Προετοιμασία20 λεπτάΨήσιμο40 λεπτάΣυνολικός1 hr

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 175 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
 70 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 μεγάλο αβγό
 2 κ.σ. νερό
 2 συσκευασίες μαρμελάδα βερίκοκο St. Dalfour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2

Στο πολυμίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό και το νερό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης.

3

Σε έναν αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε ένα στρογγυλό κομμάτι φύλλο χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Εφαρμόζουμε τα 3/4 της ζύμης στη βάση του ταψιού. Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο πάνω στη βάση και επάνω βάζουμε φασόλια ή ειδικά baking beans. Έτσι η βάση δεν θα φουσκώσει πολύ. Την ψήνουμε για 15 λεπτά, τη βγάζουμε απ’ τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύνουμε τη βάση με τη μαρμελάδα αραιωμένη με το νερό μας.

4

Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε πάγκο εργασίας και ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη μας. Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια στη ζύμη στρωμένη με μαρμελάδα για να δώσουμε το χαρακτηριστικό καρό σχήμα στην Πάστα Φλώρα, όπως στη φωτογραφία.

5

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και την ψήνουμε για ακόμα 30-40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 175 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
 70 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 μεγάλο αβγό
 2 κ.σ. νερό
 2 συσκευασίες μαρμελάδα βερίκοκο St. Dalfour

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2

Στο πολυμίξερ χτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αβγό και το νερό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης.

3

Σε έναν αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε ένα στρογγυλό κομμάτι φύλλο χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Εφαρμόζουμε τα 3/4 της ζύμης στη βάση του ταψιού. Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο πάνω στη βάση και επάνω βάζουμε φασόλια ή ειδικά baking beans. Έτσι η βάση δεν θα φουσκώσει πολύ. Την ψήνουμε για 15 λεπτά, τη βγάζουμε απ’ τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Περιχύνουμε τη βάση με τη μαρμελάδα αραιωμένη με το νερό μας.

4

Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε πάγκο εργασίας και ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη μας. Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια στη ζύμη στρωμένη με μαρμελάδα για να δώσουμε το χαρακτηριστικό καρό σχήμα στην Πάστα Φλώρα, όπως στη φωτογραφία.

5

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και την ψήνουμε για ακόμα 30-40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε.

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα St.Dalfour Βερίκοκο από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 189 times, 1 visits today)