Οι ξεχωριστές περιστάσεις απαιτούν και... ξεχωριστά πιάτα 🎄 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει πατάτες φούρνου με λουκάνικα Meica και TABASCO® Sauce για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και σου υπόσχεται ότι απλά θα κλέψουν την παράσταση 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε πυρέξ στους 160 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μέτριο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει (περίπου 15 λεπτά).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ψημένες πατάτες, το θυμάρι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ξερό κόλιανδρο, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ψιλοκόβουμε το φρέσκο κόλιανδρο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με Τabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε πυρέξ στους 160 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μέτριο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει (περίπου 15 λεπτά).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τις ψημένες πατάτες, το θυμάρι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το ξερό κόλιανδρο, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ψιλοκόβουμε το φρέσκο κόλιανδρο και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με Τabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!