CategoryDifficultyBeginner

Είσαι λάτρης της Πίτας της σάτζιης;
Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου δημιουργεί μια μοναδική παραλλαγή με την νέα μαρμελάδα St. Dalfour Superfruits Φράουλα & Goji Αυτή η συνταγή σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σου!
Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields5 Servings
Prep Time8 minsCook Time17 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
 200 αλεύρι γ.ο.χ.
 1 αλάτι
 50 ελαιόλαδο
 80 νερό (χλιαρό)
Για τη γέμιση:
 5 μαρμελάδα St. Dalfour Superfruits Strawberry & Goji
Για τη γαρνιτούρα:
 ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
 φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας όλο το μίγμα (μέχρι να γίνει σαν άμμος).

3

Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά. Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 25 λεπτά.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλίτσες.

5

Σε καθαρό πάγκο εργασίας, ανοίγουμε με ένα πλάστη την κάθε μπαλίτσα σε στρογγυλό σχήμα .

6

Απλώνουμε μία κουταλιά μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε σαν φάκελο.

7

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μία-μία τις πίτες μας και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

8

Γαρνίρουμε με φράουλες, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
 200 αλεύρι γ.ο.χ.
 1 αλάτι
 50 ελαιόλαδο
 80 νερό (χλιαρό)
Για τη γέμιση:
 5 μαρμελάδα St. Dalfour Superfruits Strawberry & Goji
Για τη γαρνιτούρα:
 ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση:
 φράουλες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.

2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα χέρια μας όλο το μίγμα (μέχρι να γίνει σαν άμμος).

3

Προσθέτουμε χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά. Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 25 λεπτά.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε μπαλίτσες.

5

Σε καθαρό πάγκο εργασίας, ανοίγουμε με ένα πλάστη την κάθε μπαλίτσα σε στρογγυλό σχήμα .

6

Απλώνουμε μία κουταλιά μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε σαν φάκελο.

7

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε μία-μία τις πίτες μας και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

8

Γαρνίρουμε με φράουλες, ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πίτες της σάτζιης με μαρμελάδα St. Dalfour Superfruits Strawberry & Goji από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 18 times, 1 visits today)