Τα απογεύματα είναι για...dessert! 🍊😉 Γι' αυτό και η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης ετοιμάζει την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι! Μια συνταγή που θα κάνει εσένα αλλά και τους αγαπημένους σου να ανυπομονούν για την ώρα του γλυκού! 🥄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Χαράζουμε σε μερίδες.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Χαράζουμε σε μερίδες.
Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!