CategoryDifficultyBeginner

Τα απογεύματα είναι για...dessert! 🍊😉 Γι' αυτό και η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης ετοιμάζει την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι! Μια συνταγή που θα κάνει εσένα αλλά και τους αγαπημένους σου να ανυπομονούν για την ώρα του γλυκού! 🥄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time15 minsCook Time40 minsTotal Time55 mins

ΥΛΙΚΑ
 85 γρ. ελαιόλαδο
 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
 2 αυγά
 210 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
 75 γρ. γάλα βρώμης
 150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
 30 γρ. ζάχαρη καρύδας
 120 γρ. νερό
 80 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι
 100 γρ. χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.

2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.

3

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.

4

Χαράζουμε σε μερίδες.

5

Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 85 γρ. ελαιόλαδο
 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
 2 αυγά
 210 γρ. αλεύρι Ζέας ολικής
 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
 75 γρ. γάλα βρώμης
 150 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
 Ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
 30 γρ. ζάχαρη καρύδας
 120 γρ. νερό
 80 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι
 100 γρ. χυμό πορτοκάλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.

2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη σόδα, το γάλα και τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί. Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι το γλυκό να ροδίσει.

3

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.

4

Χαράζουμε σε μερίδες.

5

Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε την πίτα μας με το ζεστό σιρόπι.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 85 times, 1 visits today)