CategoryDifficultyBeginner

Spice up your night 🔥 Πως; Φτιάχνοντας ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού και TABASCO® Sriracha Sauce 😉🌶 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει τον τρόπο για να το δημιουργήσεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 200 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
 1 πορτοκάλι
 1 κ.γ. D&L μουστάρδα
 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 ½ σκελίδα σκόρδο
 10 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 10 φύλλα ρόκας
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά, κόβουμε το ψαρονέφρι σε σχήμα πεταλούδας και με τη βοήθεια ενός πλάστη χτυπάμε το κρέας έτσι ώστε να γίνει πολύ λεπτό.

2

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο κρέας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα και απλώνουμε καλά σε όλες τις επιφάνειες.

3

Βάζουμε το σχαροτήγανο μας σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψαρονέφρι.

4

Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το Tabasco, το μέλι, τον χυμό από μισό πορτοκάλι και το σκόρδο.

6

Καθώς ψήνετε το ψαρονέφρι, με πινέλο απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια.

7

Μόλις καραμελώσει το κρέας μας το αφαιρούμε από την φωτιά.

8

Το βάζουμε στη βάση του πιάτου και από πάνω γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, πορτοκάλι, την υπόλοιπη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 200 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
 1 πορτοκάλι
 1 κ.γ. D&L μουστάρδα
 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 ½ σκελίδα σκόρδο
 10 φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένο
 10 φύλλα ρόκας
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά, κόβουμε το ψαρονέφρι σε σχήμα πεταλούδας και με τη βοήθεια ενός πλάστη χτυπάμε το κρέας έτσι ώστε να γίνει πολύ λεπτό.

2

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο κρέας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, καπνιστή πάπρικα και απλώνουμε καλά σε όλες τις επιφάνειες.

3

Βάζουμε το σχαροτήγανο μας σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψαρονέφρι.

4

Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

5

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το Tabasco, το μέλι, τον χυμό από μισό πορτοκάλι και το σκόρδο.

6

Καθώς ψήνετε το ψαρονέφρι, με πινέλο απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια.

7

Μόλις καραμελώσει το κρέας μας το αφαιρούμε από την φωτιά.

8

Το βάζουμε στη βάση του πιάτου και από πάνω γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, πορτοκάλι, την υπόλοιπη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού και TABASCO® Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 210 times, 1 visits today)