Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει αλμυρό κέικ με ελιές και λιαστές ντομάτες GAEA! 🍅 Το πιο λαχταριστό και απολαυστικό κέικ για τα απογεύματα της νηστείας 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει12 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο1 hrΣυνολικός1 hr 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. ελιές GAEA κομμένες σε κομμάτια
 4 φλ. αλεύρι φαρίνα
 ½ φλ. αραβοσιτέλαιο
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 1 φλ. αεριούχα πορτοκαλάδα
 3 κ.γ. baking powder
 1 φλ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
 1 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3 κ.σ. ξερό δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2

Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ελαιόλαδο, την αεριούχα πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.

3

Προσθέτουμε τις ελιές, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο και ζυμώνουμε ξανά.

4

Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου για 60 λεπτά.

5

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. ελιές GAEA κομμένες σε κομμάτια
 4 φλ. αλεύρι φαρίνα
 ½ φλ. αραβοσιτέλαιο
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 1 φλ. αεριούχα πορτοκαλάδα
 3 κ.γ. baking powder
 1 φλ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
 1 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3 κ.σ. ξερό δυόσμο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

2

Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το ελαιόλαδο, την αεριούχα πορτοκαλάδα και ζυμώνουμε.

3

Προσθέτουμε τις ελιές, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο και ζυμώνουμε ξανά.

4

Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς περίπου για 60 λεπτά.

5

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Αλμυρό κέικ με GAEA ελιές και λιαστές ντομάτες από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 35 times, 1 visits today)