CategoryDifficultyBeginner

Έχεις χειμωνιάτικες λιγούρες; Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου προτείνει ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι! Φτιάξε κι εσύ αυτό το crispy καλαμάρι και συνδύασε το με D&L Tartare Sauce! 🍴 Το αποτέλεσμα όχι μόνο θα σε χορτάσει, αλλά επίσης θα σε εντυπωσιάσει 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 καλαμάρι μεγάλο καθαρισμένο
 400 γρ. γαλέτα πάνκο αλεσμένη
 200 γρ. γαλέτα απλή αλεσμένη
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
 Μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
 Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ κίτρινο
 Σάλτσα D&L Τartare για συνοδευτικό
 Μισό λάιμ
 Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
 Φρέσκο τσίλι για γαρνιτούρα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε το καλαμάρι μας και το κόβουμε σε χοντρές φέτες μοιράζοντας το κεφάλι στη μέση.

2

Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί για το τηγάνισμα.

3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις 2 γαλέτες, τον σκόρδο, τον βασιλικό, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.

4

Πανάρουμε το καλαμάρι μας 2 φορές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

5

Όταν πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα, το αφαιρούμε από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

6

Γαρνίρουμε το καλαμάρι μας με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο.

7

Σερβίρουμε στο πλάι την σάλτσα D&L Tartare και ένα κομμάτι από το λάιμ.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 καλαμάρι μεγάλο καθαρισμένο
 400 γρ. γαλέτα πάνκο αλεσμένη
 200 γρ. γαλέτα απλή αλεσμένη
 Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 Ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
 Μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
 Μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ κίτρινο
 Σάλτσα D&L Τartare για συνοδευτικό
 Μισό λάιμ
 Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
 Φρέσκο τσίλι για γαρνιτούρα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε το καλαμάρι μας και το κόβουμε σε χοντρές φέτες μοιράζοντας το κεφάλι στη μέση.

2

Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί για το τηγάνισμα.

3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις 2 γαλέτες, τον σκόρδο, τον βασιλικό, το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε.

4

Πανάρουμε το καλαμάρι μας 2 φορές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

5

Όταν πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα, το αφαιρούμε από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

6

Γαρνίρουμε το καλαμάρι μας με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο.

7

Σερβίρουμε στο πλάι την σάλτσα D&L Tartare και ένα κομμάτι από το λάιμ.

Αρωματισμένο crispy καλαμάρι με D&L Tartare Sauce από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 22 times, 1 visits today)