ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι είχες δοκιμάσει το απόλυτο brunch, αυτή η συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου έρχεται να σε διαψεύσει! 😉 Φτιάξε αυγά σακσούκα με Sacla Nduja Pesto σε γεύση πικάντικου λουκάνικου και κόκκινες πιπεριές και θα μας θυμηθείς 🍳🌶😪 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 ½ κρεμμύδι κόκκινο
 ½ κόκκινο πιπέρι
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. ζάχαρη
  φλ. τυρί φέτα
 1 φέτα ψωμί
 10 φύλλα μαϊντανού
 2 αυγά
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

2

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

3

Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το nduja pesto και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.

5

Αδειάζουμε την σάλτσα σε ταψάκι cast iron και σπάζουμε τα αυγά στη μέση. Πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και ζεστή φέτα ψωμιού.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 ½ κρεμμύδι κόκκινο
 ½ κόκκινο πιπέρι
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. σάλτσα ντομάτας
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. ζάχαρη
  φλ. τυρί φέτα
 1 φέτα ψωμί
 10 φύλλα μαϊντανού
 2 αυγά
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

2

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

3

Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το nduja pesto και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.

5

Αδειάζουμε την σάλτσα σε ταψάκι cast iron και σπάζουμε τα αυγά στη μέση. Πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και ζεστή φέτα ψωμιού.

Αυγά σακσούκα με Sacla Nduja Pesto και κόκκινες πιπεριές από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 8 times, 1 visits today)