CategoryDifficultyBeginner

Αγαπάς τις ελληνικές γεύσεις; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει παραδοσιακές γαρίδες σαγανάκι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA και φέρνει την Ελλάδα στο...πιάτο σου 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time6 minsTotal Time14 mins
ΥΛΙΚΑ
 5 μεγάλες γαρίδες
 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Gaea
 1 κ.σ Gaea άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο
 ½ κρεμμύδι
 1 φύλλο δάφνης
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. ούζο
 1 μεγάλη ντομάτα
 60 ml χυμό ντομάτας
 1 κ.γ. πάστα ντομάτας
 ½ κ.γ. ζάχαρη
 1 κ.σ. τυρί φέτα
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.

2

Χαράζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε όλες τις γαρίδες.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις γαρίδες με το χάραγμα που έχουμε κάνει να αγγίζει το τηγάνι.

4

Ψήνουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.

5

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

6

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο και ανάβουμε φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις 3 ντομάτες και τη ζάχαρη.

7

Αφήνουμε την ντομάτα να μαγειρευτεί καλά και να δέσει η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

8

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε μαζί με τη σάλτσα για ακόμα 2 λεπτά.

9

Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με την θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λίγες σταγόνες GAEA άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5 μεγάλες γαρίδες
 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Gaea
 1 κ.σ Gaea άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο
 ½ κρεμμύδι
 1 φύλλο δάφνης
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. ούζο
 1 μεγάλη ντομάτα
 60 ml χυμό ντομάτας
 1 κ.γ. πάστα ντομάτας
 ½ κ.γ. ζάχαρη
 1 κ.σ. τυρί φέτα
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.

2

Χαράζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε όλες τις γαρίδες.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις γαρίδες με το χάραγμα που έχουμε κάνει να αγγίζει το τηγάνι.

4

Ψήνουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.

5

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.

6

Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο και ανάβουμε φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις 3 ντομάτες και τη ζάχαρη.

7

Αφήνουμε την ντομάτα να μαγειρευτεί καλά και να δέσει η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

8

Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε μαζί με τη σάλτσα για ακόμα 2 λεπτά.

9

Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με την θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λίγες σταγόνες GAEA άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Γαρίδες σαγανάκι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 62 times, 1 visits today)