CategoryDifficultyBeginner

Άρωμα, γεύση, ποιότητα! Αυτό το μεσογειακό πιάτο με γαρίδες king, σκόρδο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA τα έχει...όλα 😉 Ακολούθησε τα βήματα του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου για να δεις πως να το φτιάξεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time10 minsTotal Time18 mins
ΥΛΙΚΑ
 150 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Gaea
 3 γαρίδες king
 1 σκελίδα σκόρδο
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 κ.σ. brandy
 10 φύλλα κόλιανδρο
 10 φύλλα δυόσμο
  κόκκινης πιπεριάς
 1 λεμόνι
  φρέσκο κρεμμύδι
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και τις χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3

Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες, το 1/3 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.

4

Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε το brandy.

5

Έπειτα, κάνουμε φλαμπέ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι.

6

Στη συνέχεια, σε καθαρό σανίδι ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τον υπόλοιπο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε τις γαρίδες μας στο πιάτο και από πάνω προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την σάλτσα μπαχαρικών.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 150 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Gaea
 3 γαρίδες king
 1 σκελίδα σκόρδο
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 κ.σ. brandy
 10 φύλλα κόλιανδρο
 10 φύλλα δυόσμο
  κόκκινης πιπεριάς
 1 λεμόνι
  φρέσκο κρεμμύδι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και τις χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση.

2

Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3

Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες, το 1/3 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.

4

Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε το brandy.

5

Έπειτα, κάνουμε φλαμπέ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι.

6

Στη συνέχεια, σε καθαρό σανίδι ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τον υπόλοιπο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε τις γαρίδες μας στο πιάτο και από πάνω προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την σάλτσα μπαχαρικών.

Γαρίδες (king) με σκόρδο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 69 times, 1 visits today)