CategoryDifficultyBeginner

Ο πιο λαμπερός μήνας του χρόνου έφτασε ✨ Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου υποδέχεται τον Χάρη Αριστείδου στην κουζίνα του Food Stories για να μαγειρέψουν μαζί ένα υπέροχο, γιορτινό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι 🎄 Παρέα φτιάχνουν γεμιστό ψαρονέφρι με Sacla Nduja Pesto συνοδευμένο με πατάτες φούρνου και πέστο Sacla Black Truffle 😪 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι (tender loin)
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 3 φοινίκια
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες:
 5 πατάτες μέτριες
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Sacla Black Truffle
 20 φύλλα ρόκκας
 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 Γλυκιά πάπρικα
 Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε το ψαρονέφρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.

2

Απλώνουμε το Sacla Nduja Pesto με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

3

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φοινίκια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στη μέση του κρέατος μας δημιουργώντας μια γραμμή.

4

Τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε κύλινδρο και το δένουμε με σχοινάκι 3 φορές.

5

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

6

Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.

7

Παράλληλα κόβουμε τις πατάτες μας σε ακανόνιστα σχήματα και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό στην οποία έχουμε ήδη προσθέσει αλάτι και σόδα. Τις αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Έπειτα, τις αφαιρούμε σε τρυπητό για 2 λεπτά και μετά τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

8

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

9

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μαζί με το ψαρονέφρι για 20-25 λεπτά.

10

Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στο ταψί.

11

Σε τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το χτυπημένο σκόρδο και το θυμάρι.

12

Σε μέτρια φωτιά, μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψαρονέφρι και με ένα κουτάλι τις σούπας ραντίζουμε το κρέας με το σώς βουτύρου για 2 λεπτά.

13

Αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε με ψαλίδι τα σχοινιά και κόβουμε σε φέτες.

14

Προσθέτουμε στις πατάτες μας την τρούφα, τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο με το ψαρονέφρι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 ψαρονέφρι (tender loin)
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
 3 φοινίκια
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τις πατάτες:
 5 πατάτες μέτριες
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.σ. Sacla Black Truffle
 20 φύλλα ρόκκας
 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
 Γλυκιά πάπρικα
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε το ψαρονέφρι ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.

2

Απλώνουμε το Sacla Nduja Pesto με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

3

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα φοινίκια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε στη μέση του κρέατος μας δημιουργώντας μια γραμμή.

4

Τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε κύλινδρο και το δένουμε με σχοινάκι 3 φορές.

5

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το ψαρονέφρι από όλες τις πλευρές για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

6

Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά.

7

Παράλληλα κόβουμε τις πατάτες μας σε ακανόνιστα σχήματα και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό στην οποία έχουμε ήδη προσθέσει αλάτι και σόδα. Τις αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Έπειτα, τις αφαιρούμε σε τρυπητό για 2 λεπτά και μετά τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

8

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

9

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μαζί με το ψαρονέφρι για 20-25 λεπτά.

10

Αφαιρούμε το ψαρονέφρι από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στο ταψί.

11

Σε τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με το χτυπημένο σκόρδο και το θυμάρι.

12

Σε μέτρια φωτιά, μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ψαρονέφρι και με ένα κουτάλι τις σούπας ραντίζουμε το κρέας με το σώς βουτύρου για 2 λεπτά.

13

Αφαιρούμε από το τηγάνι, κόβουμε με ψαλίδι τα σχοινιά και κόβουμε σε φέτες.

14

Προσθέτουμε στις πατάτες μας την τρούφα, τη ρόκα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο με το ψαρονέφρι.

Γεμιστό ψαρονέφρι με Sacla Nduja Pesto και πατάτες φούρνου με Sacla Black Truffle Pesto από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου και τον Χάρη Αριστείδου
(Visited 23 times, 1 visits today)