Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου δημιουργεί ένα εναλλακτικό γεμιστό French Toast με τσουρέκι, μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα και παγωτό βανίλια 😉 Μια συνταγή που σίγουρα θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Χαράζουμε με μικρό μαχαίρι το τσουρέκι στη μέση και σιγά σιγά αφαιρούμε λίγη από την ψίχα δημιουργώντας χώρο για την μαρμελάδα.
Αφού προσθέσουμε την μαρμελάδα, κλείνουμε το τσουρέκι με το κομματάκι που αφαιρέσαμε.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και στη συνέχεια τοποθετούμε το τσουρέκι μέσα στο μπολ έτσι ώστε να απορροφήσει το μείγμα.
Τοποθετούμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Ψήνουμε το french toast και από τις δύο πλευρές μέχρι να καραμελώσει (2 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου)
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους.
Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ροδόσταγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στη μέση του πιάτου μας τοποθετούμε το French toast, από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και στη μέση το παγωτό βανίλια.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Ingredients
Directions
Χαράζουμε με μικρό μαχαίρι το τσουρέκι στη μέση και σιγά σιγά αφαιρούμε λίγη από την ψίχα δημιουργώντας χώρο για την μαρμελάδα.
Αφού προσθέσουμε την μαρμελάδα, κλείνουμε το τσουρέκι με το κομματάκι που αφαιρέσαμε.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και στη συνέχεια τοποθετούμε το τσουρέκι μέσα στο μπολ έτσι ώστε να απορροφήσει το μείγμα.
Τοποθετούμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Ψήνουμε το french toast και από τις δύο πλευρές μέχρι να καραμελώσει (2 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου)
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους.
Βάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ροδόσταγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Στη μέση του πιάτου μας τοποθετούμε το French toast, από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και στη μέση το παγωτό βανίλια.
Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.