CategoryDifficultyBeginner

Σκέφτεσαι τι συνταγές να φτιάξεις για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; 🎄 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει γκάμον με ανανά, Sacla Fiery Chili και μέλι Τζιβέρτι! Εντυπωσιακό τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time13 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 13 mins
ΥΛΙΚΑ
 4 kg γκάμον χαμ
 1 κονσέρβα ανανά 500 γρ.
 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
 ½ φλ. μηλόξυδο
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ. μουστάρδα
 10 γαρίφαλα
 190 γρ. SACLA Fiery Chili
 ½ φλ. νερό
EΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε το γκάμον σε ένα πυρέξ φούρνου βαθύ. Χαράζουμε με μαχαίρι το γκάμον δημιουργώντας τετραγωνάκια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, τα γαρίφαλα, τη μουστάρδα, το νέρο και μισό χυμό από την κονσέρβα του ανανά.

3

Βράζουμε για 12-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

4

Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω στο γκάμον και με οδοντογλυφίδες στερεώνουμε τα κομμάτια του ανανά πάνω στο κρέας.

5

Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

6

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 12 λεπτά πριν το κόψουμε.

7

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το SACLA fiery chilli, το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό ανανά και 2 κ.σ. από τον ζωμό που έχουμε στο πυρέξ.

8

Κόβουμε το γκάμον σε λεπτές φέτες, σερβίρουμε με ένα κομμάτι ανανά και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 kg γκάμον χαμ
 1 κονσέρβα ανανά 500 γρ.
 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
 ½ φλ. μηλόξυδο
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ. μουστάρδα
 10 γαρίφαλα
 190 γρ. SACLA Fiery Chili
 ½ φλ. νερό

Directions

EΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε το γκάμον σε ένα πυρέξ φούρνου βαθύ. Χαράζουμε με μαχαίρι το γκάμον δημιουργώντας τετραγωνάκια και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

2

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, τα γαρίφαλα, τη μουστάρδα, το νέρο και μισό χυμό από την κονσέρβα του ανανά.

3

Βράζουμε για 12-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

4

Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα πάνω στο γκάμον και με οδοντογλυφίδες στερεώνουμε τα κομμάτια του ανανά πάνω στο κρέας.

5

Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.

6

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 12 λεπτά πριν το κόψουμε.

7

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το SACLA fiery chilli, το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό ανανά και 2 κ.σ. από τον ζωμό που έχουμε στο πυρέξ.

8

Κόβουμε το γκάμον σε λεπτές φέτες, σερβίρουμε με ένα κομμάτι ανανά και περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Γκάμον με ανανά, SACLA Fiery Chili και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 29 times, 1 visits today)