Είσαι αυτό που λέμε... "του γλυκού"; 😉 Φτιάξε αυτό το κέικ με αμύγδαλα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ χωρίς γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη και απόλαυσε το χωρίς τύψεις! 🍊 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ σε ένα αντικολλητικό ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ σε ένα αντικολλητικό ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!