CategoryDifficultyBeginner

Είσαι αυτό που λέμε... "του γλυκού"; 😉 Φτιάξε αυτό το κέικ με αμύγδαλα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ χωρίς γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη και απόλαυσε το χωρίς τύψεις! 🍊 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields12 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
 150 γρ. ζάχαρη άχνη
 2 αυγά
 Λίγες σταγόνες almond essence
 60 γρ. γάλα
 1 ½ κ.γ. baking powder
 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
 150 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ
 25 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

2

Βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.

3

Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ σε ένα αντικολλητικό ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω.

4

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα.

5

Αφήνουμε το κέικ στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
 150 γρ. ζάχαρη άχνη
 2 αυγά
 Λίγες σταγόνες almond essence
 60 γρ. γάλα
 1 ½ κ.γ. baking powder
 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
 150 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ
 25 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

2

Βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το almond essence και το γάλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.

3

Αδειάζουμε το μισό μείγμα κέικ σε ένα αντικολλητικό ταψί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα από πάνω.

4

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και στη συνέχεια σκορπάμε τα αμύγδαλα στην κορυφή του κέικ. Ψήνουμε για 1 ώρα.

5

Αφήνουμε το κέικ στο ταψί για 20- 30 λεπτά για να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

6

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Κέικ με αμύγδαλα και μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 40 times, 1 visits today)